Mesterligt

6.0
Da filminstruktøren Christopher Nolan debuterede med Memento og en meget afpillet Guy Pearce, stod alverdens anmeldere på nakken af hinanden for at rose hans værk. Almindelige mennesker var ligeglade, og filmen blev kun vist i 2-3 biografer herhjemme. Men at hr. Nolan havde et udpræget talent for at visuelliserer men også vise filmisk menneskerts mørkeste afkroge fik han bevist.

Batman-filmene slog aldrig igennem, selvom man prøvede at shanghaje tidens mest omtalte skuespillere til rollerne. Især skurkene blev fremhævet, og trods deres karismatiske og til tider lidt syret fremtoning, fik de bare aldrig rigtig fat på beskueren.

Den 31 årige Christian Bale, som kan bryste sig af titlen, verden mest søgte mand på internettet. Og som allerede fra han var barn/ung var med i en række film, bla. Mio min Mio - men slog først igennem med Brett Eston Ellis´s yuppie-kritiske bog: American Psycho, hvor han spiller den chamerende men psychopatiske børsmægler Patrick Bateman. I det Machinist tabte han 30 kg for at spille Trevor Reznik - og i Batman Begins, som er blevet lavet mindre end et år efter, er han op på 80 kg igen. Han er ubetinget en af de mest intressante nulevende skuespillere der eksisterer.

Takket været Nolans mesterlige instruktion, og Bales karismatiske Batman. Er der endelig blevet skabt en Batman film, som er værd at se igen og igen...
Batman Begins