- Leger med ilden -

3.0
Udmærket actioneventyr af den mere dunkle slags.

I dette fremtidsscenario er menneskeracen truet af monstrøse ildsprudende drager, og til en vis grad er suspensen faktisk vellykket. Farverne er matte og belysningen dunkel, og det medvirker alt sammen til, at stemningsoplevelsen er overraskende god og nervepirrende.

Men hvor spændingen er god, er der ikke arbejdet nok med karaktererne og handlingen i det hele taget. Vi får naturligvis en baggrundshistorie, og det hele hænger da sammen, men filmen bliver aldrig mere end én stor dragejagt, og hvor medrivende den end er, så havde det været rart, at filmens menneskelige og karaktermæssige side havde været lige så spændende, når man nu alligevel har to veloplagte herrer, Christian Bale og Matthew McConaughey, til rådighed i hovedrollerne.

På effektsiden er filmen flot, og scenografisk imponerer den også, hvilket en produktion til 100 mio. dollars da også helst skulle. Animationerne af dragerne er også ganske gode og virker ikke så kunstige, som man kunne have frygtet.

Actionscenerne fungerer ligeledes upåklageligt uden dog at imponere, men de er godt filmet, og de lange og høje kamerature bidrager til den solide underholdning, som karakteriserer filmen.

”Reign Of Fire” underholder derfor udmærket, men er også alt for hurtigt (og let) overstået, når man samtidig anede den bedre historie, der hele vejen igennem lå gemt under overfladen.
Dragejægerne