By The Book

3.0
Under en voldsom brand på en fabrik, er brandmanden Jack (Phoenix) faldet igennem gulvet og er blevet fanget i bygningen. Mens han venter på, at hans kollegaer kommer frem til ham, tænker han tilbage på sit liv, fra da han startede i brandkorpset.

På mange måder minder ”Ladder 49” om den lidt ældre film ”Backdraft” og den er hverken værre eller bedre, den er blot mere af det samme. Det er klichefyldt og skabelonskåret underholdning og en utvetydig hyldest til USA’s brandmænd og meget mere har det faktisk ikke på hjertet. Jo, der er selvfølgelig den pligtskyldige kærlighedshistorie flettet ind i filmen, for at give vore hovedperson et mere menneskeligt ansigt og give publikum noget at synes om og blive rørt af, men noget særligt er den del nu ikke, uden at den da er med til at gøre slutningen, der kan forekomme meget sentimental, lidt smukkere.

Det er konservativt og uoriginalt filmhåndværk, men som i så mange andre af disse vanlige Hollywood produktioner, er det professionelt og virkningsfuldt skruet sammen og teknisk er der ikke en finger at sætte på filmen. Det er både flot og spændende, når vi ser velkombinerede billeder af brændende huse og brandfolk der prøver at bekæmpe ilden, både inde- og udefra og man fanges da af dramaet, men heller ikke meget mere.

Der spilles respektabelt og især Phoenix i hovedrollen gør det faktisk fint og sympatisk, i en ellers jævnt skrevet rolle. Resten af filmens persongalleri er ligeledes så poleret og flygtigt skildret, at man ikke rigtigt gider fordybe sig i de figurer der befolker den strømlinede historie.

”Ladder 49” er en typisk gennemsnitlig samlebåndsvare, som man måske kan undre sig over, at nogen egentlig gider lave, men der er vel penge i det og så serveres der da hæderlig underholdning for masserne mens den kører.
Ladder 49