..Fly or die!..

4.0
Jeg må indrømme, at jeg til en hver tid, vil give (og stå ved) 4 solide stjerner til ”Commando”.
Personligt vil jeg altid ha’ en plads på filmhylden til enkelte Van Damme, Stallone og Arnold-film. Selvfølgelig pga. nostalgi, og det faktum at filmene netop hører til en svunden tid. Men også fordi, at filmene for mig, er langt mere underholdende end eksempelvis Colin Farrell’s, Will Smith’s og The Rock’s nyere forsøg indenfor genren. Det er jo svært, at adskille nostalgien og de mere objektive kvaliteter, men der er efter min mening noget ”rent” ved disse 80’er-action-flicks med gedigen tjubang, og one-liners i overflod. Naturligvis er langt fra alt (mildt sagt) fra 80’er-æraen vellykket, men ”Commando” er efter min mening en strålende repræsentant for den underholdende og ultra-komiske actionfilm.

Og med replikker som: ”I eat green berets for breakfast. And right now I'm very hungry.” og en læder-skurk der (som systemdyr nævner) er ca. ligeså skræmmende som Mini-Me… må jeg simpelthen bøje mig :-)
Jeg keder mig aldrig i løbet af filmens beskedne 90 min. – og det er nu en sjælden oplevelse i forbindelse med nyere actionfilm.
Så tak Arnie :-)
Commando