Are you talking to me?

5.0
En klassiker i min bog. Meningsfuldt, vedkommende og stadig meget aktuelt drama om storbyens grimme ansigt. En tur igennem storbyen om natten er ikke noget kønt syn, for den ellers ensomme enspænder, Travis. New York vrimler med ludere, alfonser, kriminelle og den slags ting, som Travis tager afstand fra.

Når man hedder Martin Scorsese, så er der næsten altid lagt op til en meningsfuld film. Denne er muligvis hans bedste af slagsen. Igen tegner Scorsese et skræmmende godt portræt af en ensom mand, som er besat af tanken om at bekæmpe uretfærdighed i samfundet. Emnerne er aktuelle, selv i dag, og derfor er filmen, som nævnt i de andre indlæg her på siden, tidløs og kan ses til enhver tid, uden at den mister sin værdi.

På billedsiden er filmen, som ofte før i Scorsese’s film, fantastisk. Nattescenerne i New York er også fantastisk filmet, og instruktøren har fanget alle de lækre detaljer, gode og meningsfulde dialoger, som giver filmen et uhyggeligt realistisk præg. Taxi Driver er forholdsvis afdæmpet i store dele af filmen, bortset fra den ultrablodige og medrivende slutning. De Niro er også afdæmpet i rollen, og det klæder ham skide godt, og giver her måske hans bedste præstation i karrieren. Jeg kommer virkelig til at savne ham og Al Pacino.

Alt i alt en fremragende og stærk film på samtlige punkter.
Taxi Driver