Øv for en skuffelse

1.0
Jeg gik i biografen for at se en film, som jeg håbede, var bare tilnærmelsesvis lige så god som Kongekabale. Men jeg kom ud af biografen med en oplevelse af at have set en film, som burde være dumpet til filmskolens afgangseksamen.

De mange håndholdte "autentiske" klip gjorde ikke filmen mere spændende. Jeg har ikke noget imod håndholdt kamera, som det for eksempel bruges i Festen. Men her fik man indtryk af, at det håndholdte kamera var for at dække over, at fotografen ikke kunne sit håndværk. Heller ikke når kameraet sad på et stativ var der nogen flotte billeder i filmen.

Manuskriptet var også noget bras. Det var svært at identificere sig med nogen af personerne. De var alle sammen usympatiske og desuden handlede de umotiveret. Filmen forsøgte muligvis at vise, at mennesker er sammensatte, men det virkede bare ikke overbevisende.

Desuden skiftede filmen genre på halvvejen. Den startede som en politisk thriller, men endte som en splatterfilm. Sådan et genreskift fungerede nogenlunde i From Dusk till Down, fordi det var meget gennemført. Her skete skiftet mere glidende, hvilket efterlader mig med en fornemmelse af, at det ikke var forsætligt.

Skuespillet slæbte an, men det er svært at give den i en rolle, som bare ikke fungerer. Personerne virkede ikke sammensatte, men konstruerede.

Det bedste at sige om filmen er, at titlen er god. Det får den én stjerne for.
Fluerne på væggen