- Ingen klassiker -

3.0
I forbindelse med genindspilningen af filmen blev Carpenters ”Assault On Precinct 13” genset som optakt til den nye version, men nogen stor film er det ikke, og jeg må indrømme, at den stadig ikke fænger.

Den er lavet for små penge, og det er da også en meget primitiv produktion, men alligevel undrer man sig over, hvor lidt handlingen har at byde på. Der sker ærlig talt ikke ret meget, og når der gør, er det ikke synderligt imponerende. Som actionfilm er den måske udmærket for sin tid, men så heller ikke mere, da den del i øvrigt er begrænset.

Genren taget i betragtning bevæger filmen sig faktisk utrolig langsomt, og det er som om, den ikke helt ved, hvad den skal fylde sin, i øvrigt korte, spilletid ud med. Et godt eksempel er drabet på ismanden og den lille pige, som virker direkte malplaceret, når der alligevel ikke følges op på denne sidehistorie (faren til den dræbte pige forbliver tavs resten af filmen). Selve forbrydergruppen får man heller ikke en egentlig introduktion til i form af baggrund, hvad de står for osv. men i stedet må man blot tage til takke med en sekvens, hvor de snitter lidt i deres arme samt en medfanges ord om at ”de er pokkers farlige”.

Det er denne primitivitet kombineret med de plotmæssige mangler, der gør, at filmen på ingen måde er noget særligt. Men indrømmet, den får meget ud af de kvaliteter den trods alt har. Spændingen er af og til ganske god, og filmen har en vis effektivitet på dette område, hvor den mørke belysning og den stemningsfulde musik af Carpenter selv bidrager hertil.

Som sagt er der dog intet spektakulært over den, og med lidt held (og talent) vil den nylige genindspilning overgå originalen, hvilket tiden jo må vise.
Sidste nat på station 13