- Mangler noget -

3.0
Dette smalle drama skiller sig bestemt ud fra mængden i form og indhold, mens det er så som så med de filmiske kvaliteter.

I en historie om den omsonste hævn giver engelskfødte Clive Owen her en hæderlig underspillet præstation, som matcher filmens stil noget nær perfekt. Filmen har et meget roligt tempo, og det passer fint til vores hovedperson og dennes sindstilstand. Efter et liv på den forkerte side af loven har han nu trukket sig tilbage og lever et roligt liv som skovhugger. Indtil lillebroren begår selvmord, og de ansvarlige nu skal stå til regnskab. Det er denne tilbagevenden til det liv, der engang fordærvede vores hovedperson, som er filmens omdrejningspunkt, men her er det desværre også, at filmen slår fejl. Overgangen er ikke skildret interessant nok, og det er lige før, at filmen næsten glemmer den. Og det er ærgerligt, da det var her, at filmen kunne gå hen og blive rigtig stor.

Forarbejdet er nemlig lavet. Filmen er godt instrueret, måske ikke ligefrem innovativt, men ikke desto mindre særpræget og i et selvstændigt tempo, der understøtter flere elementer. Det er i det hele taget en meget atmosfærefyldt film, der lige nøjagtig formår at holde seerens interesse kørende på denne baggrund. Men også kun lige, da filmen simpelthen er alt for diffus og stump sine steder, og det er på mange måder ærgerligt, da man hele vejen igennem fornemmede potentialet til noget bedre.
I'll Sleep When I'm Dead