Beware the moon

5.0
En amerikansk Varulv i London, er som titlen hentyder til en varulve-film, der fortæller historien om de to amerikanske ” rygsækturister” David og Jack, der er på rundrejse i Europa.
Da filmens tager begyndelse er de nået til den engelske hede, hvor tyk tåge, silende regn og et tyngende gråvejr regerer.

Jeg vil helst ikke afsløre alt for meget om filmens historie, men jeg kan da berette, at de to hovedpersoner; David og Jack, først har et ret spøjst møde med lokalbefolkningen og dernæst farer vild på den engelske hede og har et ulyksaligt sammenstød med en vaskeægte varulv.
Europa-rundrejsen ender herefter rimeligt brat for begge to.

En amerikansk Varulv i London er fra 1981 og har faktisk klaret tidens prøvelser ganske godt.
Filmen er stadig en aldeles underholdende gyserkomedie og en sådan én af slagsen, der ikke sparer på hverken humoren eller uhyggen.

En amerikansk Varulv i London er faktisk pænt blodig og indeholder adskillige effektive skrækmomenter, såvel som masser af sort humor til at gøre de dystre hændelser lidt mere overkommelige.

Filmens slutning er dog en smule abrupt og jeg har på den ene side altid ment, der burde have været en decideret ”afslutning” på begivenhederne, men på den anden side er En amerikansk Varulv i London en af de få film, der er lige netop så kontant i sin konklusion, at det måske ikke kan, eller bør, være anderledes.

En amerikansk Varulv i London var igennem flere år nærmest umulig at få finansieret for instruktør John Landis.
Universal Studios valgte dog til sidst, at satse de nødvendige penge på filmen tilblivelse efter at Landis havde indspillet nogle store "pengemaskiner" sidst i 1970erne/først i 1980erne (det være sig Animal House og Blues Brothers).

En amerikansk Varulv i London er en film man bør se, hvis man på nogen måde holder af gysergenren og filmen er en sand klassiker og den har stadigvæk meget høj underholdningsværdi.
En amerikansk varulv i London