Findes bøhmanden? Ja da!!

3.0
Mine venner og jeg holder regelmæssigt en hygge-film-aften, hvor vi lejer de her nemme film, som ikke kræver meget. Vi føler os underholdt og afslappet, alt imens vi får os en kold Tuborg. Umiddelbart ligner Boogeyman Hollywoods samlebåndsvare, hvis ikke værre, og filmens titel er heller ikke ligefrem tiltrækkende, og man kan nok på forhånd regne ud, hvad det hele går ud på. Men kan man tro på, at bøhmanden findes, ja så er der lagt op til en underholdende og til tider spændende lille gyserfilm, som man sagtens kan nyde, hvis man søger et par timers tidsfordriv eller bare hygge.

Boogeyman er faktisk ganske overraskende og effektiv gyserfilm, netop fordi at hovedpersonen er i fokus, og ikke de obligatoriske chokeffekter, som trods alt er der, men det er mere personbeskrivelsen af den plagede Barry Watson, som prøver at overvinde sin angst ved at konfrontere bøhmanden, der er i højsædet. Filmen går på inden måde i dybde med nogle af de gode intentioner instruktøren tydeligt havde til denne film, og derfor ender filmen i det lange løb med at være en gennemsnitsfilm. Det hele ender skam efter bogen, og alle går glade hjem. De første 40 minutter er faktisk meget gode, hvor instruktøren holder os fanget i en spænding, men det er ligesom om at filmen knækker efter de 40 minutter og den har så travlt med at kaste den ene kliche efter den anden i hovedet på os. Boogeyman tør i den sidste ende ikke at skille sig ud, og det er selvfølgelig meget ærgerligt, da man havde ideerne og intentionerne med sig.

Filmen er lækkert lavet med mange sjove kameravinkler, (i visse scener er filmen uhyggelig) bortset fra filmens slutning, hvor man uheldigvis belaster filmen med effekterne. På lyd og billedsiden står filmen også stærkt. Sam Raimi er medproducent denne omgang, og det er vel ikke en film han vil huskes mest for, men stadig godt at have en mand som ham på sit hold.

Skuespillet er også overraskende godt. Barry Watson er god i rollen, netop fordi man har gjort mere ud af hans rolle. Personskildringerne plejer aldrig at være det vigtigste i en gyserfilm, så på den konto må jeg rose instruktøren for dette valg.

Alt i alt er Boogeyman tilfredsstillende mens den kører, og byder på en lille smule mere, men ikke meget, end mange andre Hollywoods gyserfilm i nyere tid. Hvis man spørger mig, så er filmen bedre end sit rygte, og den blev da en lille økonomisk succes, så helt skidt er det altså ikke. Filmen nydes bedst i selskab med vennerne. Okay mens den kører, men bestemt ikke en film der vil stå brændt fast i min hukommelse.
Boogeyman