Barca, som vi alle elsker!

4.0
Umiddelbart vil de fleste sige, at denne dokumentar film henvender sig udelukkende til dem der er interesseret i fodbold? Det er ikke helt korrekt – jovist, man kan bedre leve sig ind i tingene, hvis man selv er interesseret i fodboldens verden, men det betyder ikke, at andre ikke kan lære noget. Og denne dokumentar er en læretime så at sige. Dokumentaren kommer ind på, hvordan en virksomhed takler problemerne når man står i et dilemma, hvordan man opererer indefra, de store beslutninger som ledelsen foretager om indkøb af spillere osv. Altså et kig bag kulisserne.

Nu følger jeg godt med i de fleste store og små ligaer rundt omkring i Europa, og jeg fulgte meget nøje med det år, hvor Barca var tæt på at ramme bunden, men blev heldigvis reddet på stregen til sidst. Jeg synes denne dokumentarfilm kommer en anelse for tidligt. Havde man ventet lidt længere med at udgive denne dokumentarfilm, så tror jeg bestemt, at den ville have haft en mere rystende effekt på mig som fodboldfan, men ikke efter så kort en periode, det er alt for tidligt, og folk husker jo tydeligt, hvad der skete. Ingen grund til at påminde folk, hvor omfattende krisen var, efter så kort tid. Man skal have lidt tid til at komme sig over chokket.

Alt i alt er det alligevel en god, autentisk, nyttig og meningsfuld dokumentarfilm, (velegnet til alle mener jeg) som kommer omkring lidt af hvert, men som sagt, kommer lidt for tidligt.

Personligt er det en nydelse at se Barca spille, især når det kører for dem. Men jeg er glad for, at de overlevede krisen og er tilbage på toppen af fodbolden, hvor de jo hører til. Held og lykke med dem fremover i den spanske liga samt CL. Det bliver spændende at følge dem.
FC Barcelona Confidential