Frivillig komik

3.0
Her er en af de film, som jeg elskede, da jeg var lille, så før mit nylige gensyn havde jeg den der fornemmelse af at blive skuffet, som man har, når man skal gense en barndomsfavorit. Men jeg blev faktisk overrasket over, hvor FRIVILLIGT morsom filmen er. Jeg regnede helt og holdent med, at den ufrivillige komik ville være den mest fremtrædende - lidt a la Edward D. Woods film eller Robot Monster...

Filmen starter i et højt tempo, hvor Batman (Adam West) og Robin (Burt Ward) skal på en rutinemission, som ender med at afsløre filmens hovedskurke: Catwoman, Joker, Riddler og Pengiun! Altså en sammenslutning mellem den dynamiske duos værste fjender! Og de har en nederdrægtig plan om at overtage verdensherredømmet. Dette må stoppes, og der er kun to, der kan klare den opgave.

Men inden de når så langt, skal de lige bekæmpe en eksploderende haj (meget logisk med den dødbringende anti-haj spray), gætte nogle kropumulige gåder og skaffe dem af med en sort, rund bombe med rygende lunte. Det er meget tegnefilms-inspireret underholdning, som altså heller ikke tager sig selv alvorligt. Det er også morsom at se Bruce Wayne være drevet af sine hormoner i langt højere grad end i de moderne Batman-film. Og lige så sjovt er det, at Robin er hammer misundlig på ham! Replikkerne leveres med en vis stivhed, der leder tankerne hen på 50ernes billige Marvel-tegnefilm. Plottets logik er som regel ret fraværende, for eksempel er det ikke nok at slå Batman ihjel: det skal også gøres med stil!

Det hele er superunderholdende, og jeg grinte utallige gange. Jeg vil anbefale filmen til alle, der kan lide de moderne superheltefilm. Her er nemlig et modspil til disse, som alle tager sig selv meget seriøst. Det gør denne ikke, og den står i ultimativ kontrast til især Christopher Nolans Batman Begins.
Batman