Skuffelsen var stor...

3.0
...da jeg kom ud fra biografen efter at have set Mørkets Vogtere. Jeg havde de helt store forventninger efter at QT havde udtalt at denne film sammen med den fantastiske Oldboy var noget af det bedste 2004 havde at byde på.
Han havde ret mht Oldboy, men Mørkets Vogtere er simpelthen mile vidt fra lykkedes så godt som Oldboy.
Filmen har gennemført visuel stil, men historien og de enkelte scener er noget rod - og der bliver ikke brugt tid på at forklare seeren noget. Det giver bare en så fragmenteret film at jeg cirka halvvejs gav op i mit forsøg på at få hoved og hale i tingene.
Der er dog flere virkelig gode scener - måske er det dem QT har elsket og fokuseret på: Da Anton besøger en heks, i hvilken forbindelse han opdager sine evner. Og da Anton skal neutralisere vampyren kendt som "Barberen", kommer der en fed kamp i evil dead/Matrix stil.
Instruktøren har styr på det visuelle, nu skal historien på plads. Poltiken ramte lige øjet med dette citat: "...ganske vist har instruktøren Timur Bekmambetov fornemt styr på sine effekter, sine spillere og nonsens nok til at skabe kult, men historien mangler en amerikansk opstramning." , men også BT's "...det operetteagtige hysteri i mange scener giver et skabagtigt hele, som det er umuligt at sætte sig følelsesmæssigt ind i.".
Jeg ligger på kanten mellem 2 og 3 stjerner, men vælger 3 stjerner pga det i det mindste ikke så Hollywood mainstream og forudsigeligt som så mange andre film - hvilket jeg ser som en kvalitet.
Mørkets Vogtere - Nochnoy Dozor