Freddy i drømmeland

5.0
A Nightmare on Elm Street 3; Dream Warriors er tredje film om den ultimative drømme-morder Freddy Krueger, der efter en lidt svag 2’er her vender tilbage til den absolutte topform.

Denne gang er det en hospitalsafdeling fyldt af søvnforstyrrede unge, der udgør Freddy’s jagtmark.
Hver og en af disse unge mennesker har på det ene eller det andet tidspunkt drømt om, at Freddy var efter dem og nu er de alle bange for at sove.
Derfor går flokken til terapi-sessioner, hvor deres læger selvfølgelig ikke tror på alt dette vrøvl om Krueger. Det varer ved indtil heltinden fra den oprindelige Nightmare-film; Nancy dukker op for afslutte mareridtet.

Nightmare 3 er en fed film med masser af sjove og uhyggelige indslag.
For det første er skuespillet rangerende mellem godt og virkelig skidt, hvor især Heather Langenkamp som Nancy og Laurence Fishburne befinder sig i den (semi-)gode ende, mens Patricia Arquette mere formår at gå mig på nerverne med sin konstante hvinen og skrigen.

Mareridtssekvenserne er særdeles veldesignede og fungerer godt i sammenhæng med hele historien og myten omkring Freddy Krueger.

A Nightmare on Elm Street 3; Dream Warriors deler næsten 1-pladsen med originalen på min liste over Nightmare-favoritter og den er uden tvivl enormt underholdende hele vejen igennem.

5 stjerner.
Morderisk mareridt 3