"Konspirationsteori 101"

6.0
Brian De Palmas Blow Out, der bærer den danske title "Døden Sletter Alle Spor" er et mesterværk på næsten alle leder og kanter. Jeg elsker den ihvertfald mere og mere for hvert gensyn!

Jovist låner den lidt rigeligt fra 60er filmen Blow Up af Michelangelo Antonioni, men den står alligevel stærkt uden denne sammenligning.

Der er nogle helt specifikke ting, der får Blow Out til at være så forbandet effektiv en thriller eller blot spændingsfilm;
John Travolta's fænomenale og samtidig en smule melankolske præstation som filmlydmanden Jack Terry samt at instruktøren Brian De Palma formår at få enhver rød alarm-lampe til at blinke som besat hos seeren.

Måske er det netop fordi både Travolta og De Palma virkelig LEVERER varen med Blow Out, at man så godsindigt sluger den kvindelige hovedrolle; Nancy Allens røvelendige "damsel-in-distress" parodi. For det må da være en parodi? Ellers er hun på det groveste fejl-castet.

Anyway. Godt nok er hun så dårlig, så dårlig - men det gør overhovedet intet da Travolta med hjælp fra De Palma, fotograf Vilmos Zsigmond samt musikken af Ralph Berliner fuldstændigt illuminerer skærmen. Det er STORT, I tell U.

Det er en kæmpeoplevelse af en suspense-thriller. Kan ses utallige gange.

´
Døden sletter alle spor