- Dæmoner, tag jer i agt! -

3.0
”Constantine” er filmatiseringen af en af de mere ukendte tegneserier herhjemme, nemlig ”Hellblazer” der handler om den rastløse eksorcist John Constantine, der lever et liv omgivet af onde ånder og modbydelige dæmoner.

Som film er ”Constantine” egentlig ganske facetteret - den fungerer på flere planer og består derfor ikke blot af tanketom action. Den er medrivende i sit høje tempo, den er en anelse skummel og dyster i dens stemning , og så har den en okkult historie med masser af religiøs tematik, der for en gangs skyld er lagt lidt kræfter i. Man har i hvert fald sørget for at være i samklang med biblen og de i forvejen kendte mytologiske fabler, og selvom selve plottes indhold i sidste ende er noget vrøvl, så er det rart, at materialet i det mindste er researchet.

Men på trods af at filmen besidder potentiale på flere områder, så ender den desværre lidt som noget miskmask. Plottet tager nogle gode drejninger, men spændingen når aldrig de helt store højder, og historien bliver ligeledes en anelse hul, hvor der ikke rigtig følges ordentlig op på tingene.

Trods en gennemført visuel side så lider filmen desværre også under symptomatiske begynderfejl af den spillefilmsdebuterende musikvideoinstruktør Francis Lawrence. Det er simpelthen for ujævnt instrueret, og overblikket mistes ofte. Til gengæld kan man så lade sig imponere af den flotte billedside, der løfter filmens actionscener meget. Selvom CGI-effekterne er lige lovlig tydelige sine steder, så kommer man ikke uden om en række hæsblæsende scener, der leverer smæk for skillingen, så at sige.

”Constantine” ville have nydt godt af en mere garvet mand i instruktørsædet, selvom kvaliteter er at finde. En film der hverken skuffer eller imponerer, men som i kraft af dens potentiale alligevel fortjener en vurdering fra tvivlerne derude.
Constantine