KedeligFantastisk el. omvendt

4.0
Jeg så denne film for første gang hos en veninde, som 'selfølgelig' var fuldstændig overdrevet skudt i den. Jeg delte ikke hendes begejstring kan man vist roligt sige. Alt ved denne film virkede irriterende på mig; De overdrevne skuespiller præsentationer, den måde som de gode gamle sange var blevet lavet om på, og den hovedpine-fremkaldende kameraføring som fik mig til at kigge ned i gulvet i halvdelen af filmen. Jeg havde fået nok af dogme teknikker.

Men så fik jeg den købt et stykke tid efter af en eller anden grund, og denne gang kunne jeg ikke forstå mine tidligere tanker om filmen.

Ja, skuespillerne spiller hver deres roller på en yderst overdreven måde, men det er måske også det som gør filmen så bragende.
Stilen i denne film er så kendetegnende for Baz Luhrman, og kameraføringen/billederne og kulisserne er fantastiske. Manuskriptet ligner måske en hvilken som helst anden kærligheds historie, men måden som filmen bliver præsenteret på minder til dels om idéen i "Orkidé Tyven" hvilket fungerer rigtig godt.

Filmen er absolut ikke et 'mesterværk' i dén forstand, men man kan ikke andet end at holde af den pga den tryghed i, at man får en god oplevelse af at se den.

Jeg kan kedeligt nok ikke komme på noget negativt til denne film.

Christina.
Moulin Rouge