©En dag på fabrikken©

4.0
Burton er tilbage med en eventyrlig film med fantastiske kulisser og en Johnny Depp i topform.

Om Burton har haft Michael Jackson i tankerne da han lavede denne film ved jeg ikke, men Willy Wonka´s excentriske fremtræden og hans uendeligt store chokoladefabrik ledte straks mine tanker hen på på Hr. Jackson og hans Neverland.

Burton leverer denne gang en film, som minder en del om de eventyr film man var vant til i Hollywood´s yngre dage ala. "Troldmanden fra OZ" og lignende. Dog med den karakteristiske skørhed, som kendetegner Burton og hans fascinerende univers.

Burton formår at underholde og få sit budskab igennem uden at man dog føler, at denne film har lige så meget at byde på historiemæssigt, som så mange af hans tidligere film.
Dette gør også denne film mere forudsigelig end man er vant til fra Burton og den falden-på-halen komik som indtræffer indimellem, havde nok ikke været så trættende, hvis det ikke havde været pga. de par får som befandt sig i biografen i skikkelse af nogle unge pigebørn, som simpelthen insisterede på at grine af alt hvad Depp foretog sig og sagde.

Med andre ord skal man bare lade sig føre med af den eventylige stemning og Burton´s finurlige påfund og lade være med at forvente for meget dybde af Burton i denne omgang.

For selvom der er budskab i filmen og den forholder sig kritisk overfor forældres håndtering af deres børn i et moderne samfund som vores, så er det ikke en film der sætter de helt store tanker igang.

4 stjerner herfra i eventyrlighedens navn.
Charlie og chokoladefabrikken (org. version)