Tak Refn!

5.0
Stol ikke på anmelderne. De har ofte fejlbedømt en film, og de har sikkert også sovet under Pusher 3. Filmen er fremragende. Pusher 3 er efter min opfattelse ligeså god som de to første, og på nogle områder er den endda bedre. Personbeskrivelsen af vores hovedrolle Zlatko Buric er så godt skildret, at alene det burde trække filmen op over middelkarakteren.

Gangsterbossen Zlatko Buric er ved at komme op i årene, mens de små fisk i branchen vokser og vokser. Buric lever et stresset liv, fyldt med hverdagsproblemer, som han ikke kan overskue, og samtidig prøver han at holde sig fra stofferne, som er mere end svært for ham. Refn fortæller på bedste vis om en mand, der er på vej ned af rangstigen, og alt det holdes i realistiske rammer, hvor man kan sætte sig ind i Milos rolle. Men Refn fortæller også, at selvom Buric er kommet godt op i årene, så er han stadig en stor kanon i branchen, som ikke er nem at vælte. Pusher 3 fungerer faktisk også ganske glimrende som en lille familiesag, måske ikke ligeså godt som i godfather filmene, men den fungerer da og filmen er uhyggelig realistisk og menneskelig.

Pusher 3 er den mest brutale i serien, hvor Refn ikke kan nøjes med hentydninger, tværtimod vælger han at gå både til og over stregen, og med Pusher 3, går han nok mest over stregen i visse scener, men på de fede og befriende måde. Bestemt ikke for enhver. Baggrundsmusikken er ubehagelig og dyster, men lyder så godt og klæder filmen. I visse scener er det næsten for ubehageligt, men ikke desto mindre fænges man af musikken. Jeg vil sige, at musikken er et af de vigtigste elementer i Pusher 3.

Historien er måske ikke original, tværtimod, men Refn er jo også en personinstruktør, og det skal man lige huske på. Buric er fremragende i hovedrollen, ligeså interessant som Bodnia og Mikkelsen. Andre medvirkende følger også godt med.

Jeg er ganske enkelt imponeret over trilogien og Refns originale sans, og for mit vedkommende står alle 3 film stærkt. Den første vil dog altid have en lille fordel ved at være den første i serien, og dermed den mest originale. Filmen er selvfølgelig langt langt bedre end sit rygte, og er man Pusher fan, så er Pusher 3 selvfølgelig et must see. Der er i øvrigt intet kommercielt over Pusher 3, tværtimod.

Fantatisk afslutning på en stærk stærk trilogi, og hvis man er til denne genre, så skuffer denne tredje del absolut ikke, tværtimod.
Pusher III