- Brudte løfter -

5.0
Sean Penns “The Pledge” byder på en rigtig god historie om moralsk forpligtigelse, der udvikler sig til en selvdestruerende affære for vores hovedperson.

Filmen er en fremragende genrekombination, der på den ene side fungerer som en intens (ikke hæsblæsende) krimi, der i bedste skandinaviske stil vinder på sin nedtonede facon, og på den anden side er et særdeles åndrigt og velfortalt drama med melankolske undertoner.

Penn viser sig som en begavet instruktør og forstår i den grad, hvad det vil sige at give en film sjæl. Billederne er elegante og subtile, og stemningen er mættet, hvor filmen betager hele vejen i et svævende, nærmest poetisk, tempo.

Historien er dog den helt store gevinst her. En tragisk fortælling om en mands samaritanske ærinde, der ender med at blive hans undergang. Et løfte skal holdes, et løfte forklædt som personlig frelse, men vejen til frelse kan være svær at finde – selv når den er lige foran næsen på en. En stærk skildring der kommer fornemt til udtryk i en hæderlig præstation af Jack Nicholson i hovedrollen.

”The Pledge” er en umådelig givende filmoplevelse, der vokser sig større og større, som den skrider frem. Ubestridelig filmkunst og en instruktørbedrift af de helt store.
Løftet - The Pledge