Noget lort.....

1.0
Den var godt nok dårlig! Aldrig har jeg oplevet noget så plat, og ligegyldit. Selv den gamle 1953 udgave er langt bedre.

Da jeg læste bogen for nogle år siden, blev jeg bidt af den, godt skrevet og man føler sig med i bogen. Kan anbefales at læse den, dog skal man lige forberede sig på at sproget er lidt mærkeligt da bogen er skrevet i slutningen af 1800 tallet.

Faktisk så tror jeg at man skal have læst bogen for at man overhoved skal kunne forstå filmen, da der ikke i filmen bliver givet meget andet end det man ser.
Jeg flippede lidt over da Tom pludselig giver sin datter bind for øjnene og går ind og slår ham der psykoen ihjel. Der manglede lige som noget. I bogen tænker han ikke på det, men slår bare præsten i hoved, og så tager mars mændene sig af at suge hans blod ud.

Slutningen af filmen er virkelig vild, da det lige pludselig er slut, Aliens'ne dør bare, her igen er det nok en god ide at have læst bogen for der får man de vigtige oplysninger til at de dør. Forrådnelsesbaterier, som vi homosapiens og alle andre dyr har brugt millioner af år på at bekæmpe, dem kan en udefra livsform jo ikke beskytte sig imod. Her forteller bogen jo også, at selv om vi ønsker at vi kan flytte til andre planetter så er det slet ikke sikkert at vi kan, for der kan være en bakterie som vi ikke er emune overfor.

Det der også faldt mig ind ved filmen var alt det blod som Aliens'ne hev til sig fra meneskerne, for der er ingen forklaring på dette i filmen, men igen har man læst bogen så ved man også hvorfor de gør det. Mars mændene har ikke en mave som kan hive nok næring ud af mad og har derfor også på mars nogle dyr til at skaffe næring for dem, som de så tapper blod fra, som de pumper direkte ind i deres blodbaner, derfor suger de blod fra menneskerne.

Alt i alt mangler denne film så mange ting at hvis du ikke har set den så læs lige bogen først for ellers sidder du bare tilbage og føler at du ikke har fået noget ud af filmen.

Derfor har jeg også kun givet filmen en stjerne selv og den ikke burte få nogen.

Til Kask: (Da de "fremmede" tømmer en mand for blod, bliver det gjort diskret bag en bakketop.
Den slags censur må være gjort ud fra økonomiske hensyn)

Dette sker faktisk også i bogen. Der ligger hovedpersonen (Som man aldrig får navnet på) inde i et hus som en kapsel er styrtet ned i. Han kan se en kontormand blive taget ud af en kurv som hænger på en af maskinerne, og bliver så ført ned til jordren, men hovedpersonen befinder sig inde i et hus og ser ud igennem en revne i væggen og uden for husen er der en stor jordvold, og det er bag denne vold at de suger blodet ud, så han kan kun høre mandens skrig men ikke se ham. Det er nok derfor det samme sker i filmen.
War of the Worlds