Cronenberg gør det igen!!!

5.0
Så var der i går galla premiere på David Cronenbergs "A History of Violence" i Imperial (og Metropol). Cronenberg og Viggo Mortensen var begge til stede og i topform! Deres gode humør og kammerateri afspejlede, at de tydeligvis har haft et godt samarbejde på filmen og publikums forventninger var store!

**små spoilere**

Det var rigtig godt at se, at der stadig kan laves rigtig gode film uden at gå på kompromis med censur eller lykkelige slutninger. Ultra volden lever stadig i bedste velgående hos Cronenberg. Der blev gispet højlydt, klappet og hujet hver gang blodet sprøjtede og hjernemassen tonede frem.

Men lad nu ikke volden forskrække nogen, for der er også dyb drama tilstede. Skuespillet var i topklasse hele vejen rundt. Ed Harris, William Hurt, Maria Bello og slet ikke mindst Viggo Mortensen har nok ikke gjort det bedre længe!!
Det er osse den slags film, hvor der ikke er brug for en masse forklarende og overflødig dialog, men hvor ét blik kan fortælle mere end tusind ord.

Som Cronenberg selv har udtalt, så handler filmen om identitet - at den ikke er medfødt, men man selv vælger hvilket liv at føre.

Den skulle ha' haft 6 stjerner, men nøjes med flotte 5 alene af den grund, at den ikke var så "skæv", som regnet med. Havde forventet et skævt twist hist og pist, men det gør nu ikke filmen ringere af den grund. Det er klart en af de bedste film oplevelser i år!

Glæd dig! SE DEN!! Stor og varm anbefaling herfra!!!!

En lille pudsig detalje: Læg mærke til intro-scenen, hvor der dukker lidt David Lynch inspirationen frem med den typisk langsomme, men sjove fortællestil.
A History of Violence