En Cowboy På Afveje

3.0
Macho-manden Chance Buckman (Wayne) lever af at bekæmpe oliebrænde, mens han prøver at få sit privatliv til at hænge sammen.

Både typisk og især tidstypisk amerikansk katastrofe- og actionfilm, med elementer af hverdags-melodrama af den lidt mere kedelige slags.

Wayne spiller på sin sædvanlige måde, hverken værre eller bedre, og som vi kender ham, selv om det her ikke er en western, hvor vi jo må indrømme han hører hjemme. Hutton spiller en kvinde bedårer og i den rolle er han altså mere end ringe. Jeg ved ikke om han dengang blev regnet for et hug, men han spiller i hvert fald ikke så man tror på det. Jeg fandt han irriterende og dårligt spillende.

Ellers er der enkelte udmærkede actionscener, som jeg dog vil påstå godt kunne have været en anelse bedre, og der burde også have været flere af dem. Selve kærlighedshistorierne der er indbygget og fylder en stor del af filmen, er ikke særligt gode.

Så filmen er en gennemsnitlig produktion og blot endnu en film, der på ingen måde skiller sig ud i Waynes imponerende rækker af roller. Som søndagsfilm, for dem der kan lide sådanne gamle sager og for folk der godt kan lide at se legendariske Wayne, der fungerer den dog fint.
Ildsjæle