Kærlighed På Trods

4.0
Den kiksede Tommy (Kaas) forelsker sig i den noget ældre og ensomme overklassekvinde Susse (Neumann) og hun gør ham til bestyrer af hendes solcentre, hvor de først mødtes da han prøvede at sætte nye rør i. Ikke alle synes dog godt om ideen og prøver at ødelægge tingene.

Herlig dansk feel-good komedie om kærlighed på trods. Handlingen er dybt usandsynlig, men er både sympatisk tænkt og udført med en sådan kærlighed for de skæve personligheder den omhandler, at det intet gør og når der tillige spilles så fantastisk og replikkerne er noget af det morsomste der er hørt længe, kan man tilgive meget.

Kaas gør atter en overbevisende indsats, her som den generte Tommy, der er bange for kvinder. Men også Neumann spiller smukt som et ensomt menneske, der savner en i sit liv. I birollerne brillerer Bo Larsen og Olsen i nogle af filmens sjoveste scener.

Historien er udtænkt at instruktør Villum Jensen selv og manuskriptet har Anders Thomas Jensen stået for, hvad der ikke fornægter sig. Selv om han måske har fingre med i lige lovligt meget, så har han altså et talent for at beskrive karakterer og replikker der sidder lige i øjet (eller øret) og det gør de også her, jeg var i hvert fald flad af grin flere gange.

Filmen lever heldigvis ikke kun som morsom komedie, den formår også at røre en, uden at den bliver for rørstrømsk og sukret, selv om den har et par tendenser i den retning modslutningen.

Jeg kan kun anbefale ”Solkongen”, det er en film man kan blive i rigtigt godt humør af.
Solkongen