Topprofessionel underholdning

4.0
Denne livlige eventyrkomedie er manifestationen af optimalt moderne filmhåndværk: Konstant fremdrift i handlingen, stribevis af sjove idéer, formidabel lyd- og billedside, konstant underholdende og velformulerede replikker båret af skuespillere, der evner at udfylde de mere eller mindre substantielle karakterer i filmen.

Hvad eller hvem Jack Sparrow egentlig er får vi aldrig at vide, hvilket måske nok er ét af filmens større problemer, for selv i en eventyrkomedie som nærværende filmværk, kan man ikke tro på, at dén slingrende fusentast til Sparrow nogensinde har haft kommandoen over et skib større end en jolle (hvis ikke lige det skulle være for hans formodentligt magiske kompas?).

Depp giver til gengæld konstant sin figur liv ned i mindste detalje, hvilket naturligvis er en underholdende faktor i sig selv. Men det er ikke nok...

Trods filmens opfindsomt realiserede konsekvens af myten om en slags "Flyvende Hollænder" og trods den topprofessionelle produktion, så mangler filmen lige præcis dét mystiske, originale touch, som enhver virkelig mindeværdig røverhistorie besidder ("Sleepy Hollow" havde det, "From Dusk Till Dawn" havde det, og alle tiders røverhistorie "Den gode, den onde og den grusomme" havde det til overflod). Beklageligvis kan jeg ikke forklare denne påstand i skrivende stund, så døm hellere selv.

En enormt underholdende (måske lidt for lang), meget seværdig film, som dog er glemt, så snart filmen er slut. Kun erindringen om den tågede pirat, Jack Sparrow, står tilbage... Men dét er selvfølgelig også mere end flertallet af film efterlader;)
Pirates of the Caribbean - Den sorte forbandelse