Ricci Med Hår På....

3.0
To unge søskende (Ricci, Eisenberg) overfaldes af en varulv og overlever, men rammes af den grund af en forbandelse der selv truer med at gøre dem til monstre, hvis ikke de finder og dræber den der overfaldt dem.

Craven har atter slået sig sammen med manuskriptforfatter Kevin Williamson og ud fra filmen at bedømme, prøver de at gøre det samme for den klassiske varulve-film, som de gjorde for slasher-genren med den første ”Scream” film.

Desværre må forsøget siges ikke at være videre vellykket, men det siges også at produktionen var ramt af store problemer og meget af filmen måtte man optage om, da resultatet ikke blev fundet tilfredsstillende. Om det er blevet væsentligt bedre er ikke til at sige, men trist nok har filmselskabet klippet en del i filmen efterfølgende, da de fandt den for blodig og ville have en lavere aldersgrænse (for helvede da også, fatter de ikke det er en horrorfilm).

Som filmen står nu, skal man som jeg, vist være ualmindelig glad for genren hvis man blot skal have en lille fornøjelse ud af denne her.

Blandingen af humor, gys og referencer til både gamle horrorfilm, kombineret med insider jokes til filmbranchen og filmen selv, fungerer det meste af tiden ganske enkelt ikke efter hensigten og præsenteres ofte uelegant og forudsigeligt, uden meget originalitet eller opfindsomhed, foruden at det gang på gang virker for oplagt. Ideen med varulve som metafor for vore seksuelle og dyriske drifter er heller ikke ligefrem ny eller overraskende, selv om den til gengæld er så oplagt, at den næsten skal bruges.

Effekterne kunne også være bedre (men også værre), men de går an i den tempofyldte og heldigvis korte historie, der gør at i hvert fald jeg ikke begyndte at kede mig, også selv om det virker som om de ikke rigtigt har vist hvad de skulle stille op med handlingen og hvordan de skulle afrunde den, så filmen fremstår dramaturgisk afmægtig.

Når alt det er sagt, så gør skuespillerne egentlig et godt stykke arbejde, med få undtagelser, selv om der ikke er meget kød på rollerne og de ting der fungerer i filmen, de fungerer også godt nok til at jeg lige tør give den en gennemsnitlig bedømmelse.
Cursed