- Stærke sager -

4.0
Energisk og medrivende narkofilm med et autentisk portræt af kokainkongen George Jung, der skabte markedet som storleverandør i 70’ernes USA.

Med hurtige klipninger og fed musik lever ”Blow” højt på dens store underholdningsværdi, men den ender med at stå distancen, da den også er begavet på det menneskelige plan. Her er karaktererne utrolig godt skildret, hvor et væld af gode skuespilspræstationer kan noteres foruden Johnny Depps i hovedrollen.

Filmen giver desuden et interessant tidsbillede af de californiske 70’ere, og med instruktørens flotte streg i det visuelle udtryk er den en oplevelse alene på den baggrund. I perioder har instruktøren valgt at gøre sine billeder datidige og i tilsvarende farver, således de matcher tiden, og det fungerer rigtig godt og bidrager til oplevelsen.

”Blow” er derfor absolut en overraskelse af de bedre, og den forbliver interessant hele vejen, ikke mindst takket være en ualmindelig flot men også trist og smertefuld afslutning, der står stærkt i erindringen.
Blow