Kærlighedens Kunstværk

4.0
Den nørdede og kvabset studerende Adam (Rudd) forelsker sig i en flot kunststuderende (Weisz), og mens de er sammen gennemgår han en forvandling til en rigtig flot og tjekket fyr.

Historien er bygget på et teaterstykke skrevet af filmens instruktør, og det kørte oprindeligt i London i sommeren 2001 med de samme to personer i hovedrollerne.

Til at begynde med ligner det en typisk, men helt velspillet kærlighedsfilm uden den store handling, så begynder det at dreje over imod et typisk jalousidrama.

Men intet er helt som det ser ud, for sådan er det tit med kunsten og det er det denne film blandt andet handler om, men også livet som kunst, forførelsens kunst og moralens kunst eller kunstens morale om man vil.

Slutningen sætter alt i et nyt og særdeles tankevækkende perspektiv, som giver filmen det sidste pift der gør at man husker den og finder den bedre end man først ville have troet (uden at man ville have fundet den dårlig).

Der er noget foruroligende og samtidig tragisk smukt ved at se vores hovedperson måtte stille sig til skue for kunstens skyld, og hvor går i øvrigt grænsen for selv samme kunst, hvis der er nogen.
The Shape of Things