- Overdrivelse fremmer forståelsen -

4.0
Højeksplosiv og komplet vanvtittig kung fu-komedie, eller parodi om man vil, af den kuleskøre Stephen Chow, der også var manden bag ”Shaolin Soccer”. Kunne man lide den, er ”Kung Fu Hustle” et absolut ”must see”.

Hvad underholdningsværdi angår er filmen helt i top, og man keder sig ikke ét sekund, idet filmen nærmest udelukkende består af action- og kampsportsscener. Det ene vanvittige stunt afløser det andet, og vi er ude på så stort et overdrev, at man ikke kan undgå at more sig over løjerne, hvor et væld af filmreferencer fuldender oplevelsen.

Filmen parodierer de gamle kung fu-film (men bestemt også Hollywood), og det gør den ved at sætte alting under ét stort forstørrelsesglas. Det hele er lavet så gennemført ”over the top” og komplet overgearet, at man frydes over filmens hysteriske tone frem for at trættes af den.

De bragende urealistiske scener hjælpes selvsagt på vej af en masse computereffekter, og her er arbejdet virkelig i særklasse. Jovist, ikke alt ser lige ukunstigt ud, men når man har det faktum in mente, at produktionen kun har kostet 20 mio. dollars, så er det ganske enkelt et arbejde i verdensklasse, der er udført på effektsiden.

Selvom det er en del af parodien, så er historien umanerlig tynd, og den kunne sagtens være bedre skrevet med mere sammenhæng i tingene. Den gode underholdning og den vidunderlige selvironiske distance opvejer dog dette, og ”Kung Fu Hustle” må karakteriseres som den perfekte anledning til et godt grin og en fornøjelig aften foran fjernsynet.
Kung Fu Hustle