- Fra storbymafia til kostumedrama -

4.0
Med periodedramaet “The Age Of Innocence” har Scorsese udskiftet den møgbeskidte underverden med den aristokratiske overklasse i slutningen af det 19. århundrede.

Og derfor er det en meget atypisk Scorsese-film, vi her oplever, men det stærke tema, har han dog ikke glemt. Dette pompøse kærlighedsdrama er en historie om umulig kærlighed i et miljø og en tid, hvor der blev set ned på skilsmisse, og som derfor kunne gøre det svært for en at følge sit hjerte.

På trods af en tung stil og et tempo, der sætter tålmodigheden på prøve, formår Scorsese at forvandle en simpel kærlighedshistorie til et medrivende og solidt drama, hvor æstetikken uden tvivl er i højsædet. Filmen har sine sløve perioder, men den gode fortælling sejrer dog i sidste ende.

Scorseses valg af miljø er måske nok lidt aparte, da det er begrænset, hvor meget man nu kan forholde sig til den datidige problematik, men filmen berører alligevel nogle temaer, der også gør sig gældende i dag, hvor high society’et jo stadigvæk lever i bedste velgående med en overfladiskhed, der udelukker de sande værdier i livet.

Dette er dog langt fra en af Scorseses bedste film, og selvom dens valg af tema som sagt er interessant, så er den overraskende hurtigt glemt, og de fire stjerner må derfor betragtes som små.
Uskyldens år