Det mystiske gys!

5.0
Mystisk, spændende, stemningsfuld, OG underholdende Kubrick film, som imponerer med sine visuelle kvaliteter. Filmen spiller skræmmende godt på vores frygt overfor vores nærmeste. Nicholson og hans familie virker udadtil meget lykkelige - men det er langt fra sandheden og i en enkel scene afsløres, at manden har voldt sin familie store problemer. Kubrick holder en hele tiden fanget, og filmen er nærmest som en tikkende bombe, som kan eksplodere når som helst.

Visuelt er filmen en ren opvisning, og stemningen er uhyggelig. Bemærk hvorledes uhyggen forekommer - selv i det mest uventede situationer, modsat mange klassiske gyserfilm, hvor man nærmest på forhånd kan "regne" gyset ud. Her er man altid utryg ved situationen, og derfor er denne film enestående.

Filmens klimaks er også dybt underholdende og nervepirrende, og filmens måske bedste kort er skuespil. Nicholson kan bare det shit, så er vist alt sagt. En film der består af utallige detaljer, som man ikke opfanger første gang. Der er stadig ting der står i det uvisse, men det gør filmen endnu uhyggeligere. Vinder klart ved flere gensyn.
Ondskabens hotel