Godt gået Newell

4.0
Jeg skriver i min overskrift, "Godt gået Newell". Og det mener jeg virkelig! Det må være svært at få en bog på næsten 700 sider ned på 2½ times film. Det har han klaret godt. Det vigtigste er med.
Denne film (og bog i øvrigt) er meget anderledes end forgængerne. Det er et helt andet forløb der er, og der skal jo være 3-5 højdepunkter i filmen (1,2 og 3 opgave + juleballet + Quiddich).
Det er jo klart at han (Mike Newell) har måttet pille noget fra, og det gør ondt at se selvom det er nødvendigt. Jeg havde personligt glædet mig til at se hvor fed Dudley er blevet og et gensyn med husalferne, men sådan skulle det ikke være. Det jeg nok savnede mest var at der blev gjort alvor af Voldemorts tegn, og at der er en på Hogwarts der har lagt Harrys navn i pokalen. Der bliver ligsom ikke gjort alvor af disse ting rigtig - desværre.
Men filmen er fyldt med action og uhygge og hygge. Rigtig god film! Scenere fra de 3 opgaver er helt til topkarakter! Men som der også er skrevet i et andet indlæg går filmen lidt på "standby" mellem opgave 2 og 3. Men det bliver der gjort bod på når Voldemort vender tilbage - det er så genialt lavet - fuldstændig som i bogen!!!!

Der er rigtig godt skuespil i filmen, og den nye Dumbledore synes nu mere at passe ind i historien, han var rigtig god! Og "Skrækøje" Dunder var jo helt fantastisk! Lidt for nemt at gennemskue at det ikke er den rigtige Dunder, men det er små detaljer.
Filmen var altså rigtig god. MEN. Der er sket en KATASTROFE!!! Under Juleballet bliver der spillet noget rockmusik o.l. Det mener jeg virkelig tager al magien af det fantastiske Julebal - synd og skam!

Jeg havde store forventninger, og mange af dem blev indfriet! Men det halter nogen steder, også er man nede på 5 stjerner. Det "falske" musik under Juleballe er helt grotesk, og derfor må jeg give filmen 4 stjerner.
Men filmen skal ses! Den er rigtig god, og man bliver meget godt underholdt! Men desværre med nogle dumme fejl nogle steder.
Harry Potter og Flammernes Pokal