Kejserens nye klæder

2.0
Det er yderst påfaldende at en så slående ringe film opnår en så massiv kritikerros. Bare fordi en film er mystisk medfører det ikke at dens gennemgående tema er dybsindigt og i særdeleshed ikke at det er udtrykt godt. Ja, den er bedre en "Stjerner uden hjerner", men det siger desværre ikke ret meget. Den tager et hav af emner op uden at behandle dem og med risiko for at blive kaldt imbicil vil jeg vove mig ud i at kalde filmen fuldstændig uigennemtænkt. Det må være på tide at nogen af de mennesker der ser et dramaturgisk mesterværk i denne film pointerer præcis hvilke facetter den besidder som bevæger sig ud over det decideret banale. Det er ikke nok at sige det er en klassisk problemstilling eller lignende for det kan enhver idiot jo se (endda ud fra traileren). Der skal præciseres!
Jeg tror mange af de gode anmeldelse skyldes elementær frygt for at komme til at virke underlegen overfor de andre anmeldere.
I øvrigt mener jeg skuespillet er af meget ringe standard, især sønnen og moderen skiller sig med usædvanligt povre præstationer. Dog klarer faren det udmærket.
A History of Violence