Politisk Satire på Højt Plan...Eller Er Det Lavt Plan?

4.0
Specielenheden ”Team America” kæmper en kamp mod verdens terrorister og får hjælp til dette af en skuespiller.

Skaberne af den herlige politisk ukorrekte tegnefilmserie ”South Park” står også bag denne provokerende og morsomme dukkefilm, der skyder med skrapt mod USA’s udenrigspolitik og Amerika’s dyrkelse af egne helte, fordomme og hvad har vi, og det i en grad som det sjældent er set.

Det er både forargende og udfordrende, indimellem fantasifuldt og i hvert fald vedkommende satire, uden at virke letkøbt, selv om det måske er det.

Ideerne og tankerne bag er mange, ikke alle er lige gode og filmen mister pusten mod slutningen, hvor man sidder og føler at den ikke har mere at byde på eller kører i ring.

Teknisk er det en lidt primitiv film set med vore dages øjne, men det er en del af stilen og det virker og er egentlig fint lavet.

Det er dukkefilm for voksne mennesker, humoren er grov og politisk og er ikke bange for at vække anstød, så det er derfor heller ikke en film der vil falde i alles smag, selv om den umiddelbart kan minde om kult dukkeserien ”Thunderbirds”, men det skal man ikke lade sig narre af.
Team America: World Police