Rigtig fin animationsfilm

4.0
Det er altid en dejlig oplevelse, når man har siddet i halvanden time og følt sig underholdt hele vejen fra start til slut. Robotter er en af den slags film, der både underholder og på fornem manér fortæller en allegorisk historie om sammenhold, venskab og socialisme i ordets bedste betydning.

Her er både farverige karakterer med dygtige stemmer bag, og manuskriptet er morsomt og med intertekstuelle referancer til mange film, ofte i science fiction-genren. Det er disse subtile og raffinerede udtryk, der gør Robotter til en fin oplevelse. Humoren er næsten på højde med Shrek 1 og 2, som i mine øjne er de sjoveste animationsfilm nogensinde. Især Robin Williams er guddommelig i sit stemmearbejde, og replikkerne skrevet til ham er vidunderlige.

Animationerne er gode uden at høre til blandt det smukkeste i genren. Det er dog fedt at se, at andre selskaber end Pixar og Dreamworks (og vores egne A-Film, selvfølgelig) kan producere glimrende CG-animation.

Det skal dog påpeges, at der er enkelte svagheder ved filmen. Efter en times tid begynder Robotter at gå lidt i tomgang, den bliver lige lovlig konventionel, og slutningen er heller ikke videre original.

Ud over denne kritik er Robotter et godt bekendtskab, som vil appellerer til især større børn, men deres forældre vil helt sikkert også føle sig underholdt.
Robotter (org. version)