SciFi med lav IQ

2.0
The Island, også kendt som "Product Placement for Dummies", starter godt. Ideen om det perfekte men overvågede samfund, der viser sig at være en facsistisk facade, er altid interessant.
Da handlingen begynder i det "perfekte" The Center (fantastisk flot production design) sad jeg spændt og ventede på hvad og hvornår det hele ville gå galt for den nysgerrige Lincoln Six Echo, der ofte advares for for megen "proximity" med den babede Jordan Two Delta.
Lincoln får en slem overraskelse da han (ret nemt) undslipper sin zone og finder ud af at de, der vinder den eftergtagtede billet til The Island i stedet bliver myrdet af læger for deres friske organer.
Også går det galt for filmen.

Det der er så hamrende irriterende ved The Island er, at hver gang historien skal drives fremad er det ved en typisk Michael Bay jagtscene lånt fra en af hans tidligere spektakler. Meget dovent..
Bevares, fed action elsker vi alle, men det skal bruges med ordentlig motivation - The Island bruger det som en bro over plot huller. Ærgeligt, for historien om tænkende kloner, der blot eksisterer så andre mennesker kan få nye organer er både relevant og god.

Manuskriptet leverer desværre ikke varen...langt fra, selvom det låner kraftigt fra virkelig gode film.
Man tager:
En kop Logans Run, en kop Soylent Green, en kop Blade Runner, et stænk Truman Show og en lile teske fuld Matrix og PRESTO....så har man en kedelig endimensionel chase film, som jeg overhovedet ikke var følelsesmæssigt engageret i.

Det siger en del, for jeg mener Scarlet Johanson er noget af smukkeste, talentfulde og interessante filmverdenen har set længe, og jeg ville give alle mine penge og en halv arm bare for en kop kaffe med hende. OK måske ikke min arm da jeg spiller både tennis, computerspil og skriver meget.

Det bedste ved filmen er da McGregor møder sin "sponsor" (sin original), men det ender brat i en biljagt (surprise, surprise) og en OK scene hvor jægerne ikke ved hvem der original og hvem der er klon.

The Island er en spildt chance, doven fortællemæssigt og en skuffelse all around.
The Island