Ægte middelalder!

5.0
Ahhhh, hvor prrrragtfuldt!
Én af alle tiders saftigste middelalder-røverhistorier er omsider kommet med på Scopes anmeldelses-sider. Når det ikke er sket før, skyldes det nok, at den faktisk ikke er så alment kendt, som handlingen berettiger den til. Den er af uransagelige årsager konsekvent blevet forbigået af de store TV-stationer.

Vi er i Europa i det herrens år 1501. En flok lejesoldater har gjort tjeneste for en krigsherre, som svigter dem og dømmer dem fredløse.
Nu er de fattige soldater og deres nærmeste pårørende på flugt. Heldigvis har de en alkoholiseret præst med sig til kyndig vejledning i livets svære valg. Og det er nødvendigt i en tid, hvor lokale krige, magtkampe, plyndringer, voldtægter (dem er et par stykker af i filmen) og ikke mindst byldepesten hærger i by og land.

Bandens leder, krigeren Martin (Rutger Hauer), er i sandhed ikke guds bedste barn. Han drives til at begynde med af hævntørst over sit dødfødte barn, men får senere smag for det søde liv i form af en ung pige af ædel byrd (Jennifer Jason Leigh). I sidste ende er han dog mest af alt sig selv nærmest!

Paul Verhoeven har med denne film skabt en tidløs klassiker, som både kan nydes for sit engagerede historiske tidsbillede, den righoldige religiøse symbolik OG for al den herlige rå vold og brutalitet, som stadig står som noget af det bedste indenfor sin genre.

En gennemført god historie uden så meget som ANTYDNINGEN af politisk korrekthed eller puritansk censur, som det kun bør frarådes sarte sjæle at se.
Den vilde kriger