Fantastisk efterfølger

5.0
Jeg var glad for etteren, men toeren er på mange måder en endnu bedre SF/action-film, som bygger videre på den grundlæggende historie fra etteren: menneskehedens had mod mutanter.

Det er stadigvæk de samme helte, der må tage kampen op imod en ny fjende, den mutantfjendske Stryker, som får grønt lys fra USA's regering til at igangsætte sin plan om at gøre noget ved den såkaldte trussel fra mutanterne. X-Men er de første, der bliver angrebet, og snart må gruppen erhverve det nye medlem, min yndlings X-Man: Nightcrawler, samt indgå i en alliance med fjenderne Magneto og Mystique. Wolverines historie er atter en stor del af fortællingen, hvilket er naturligt, da den på alle måder er den mest interessante. Men Nightcrawlers ulykkelige person er også velskildret.

Ligesom i etteren er dialogen yderst velskrevet, men denne gang er det som før skrevet mutant-hadet, der er det centrale emne. Det fungerer fantastisk, og det er også det mest interessante aspekt ved tegneserien. Hele den racistiske allegori er funklende og evigt relevant. Også historien om Stryker og kampen mellem mutanterne er en del mere intens end i etteren - nok i kraft af, at karaktererne ikke behøver at blive introduceret denne gang. Alt fungerer bare en del bedre, og det gør X-Men 2 til en af de allerbedste superheltefilm, der nogensinde er lavet!
X-Men 2