Wax On, Wax Off

3.0
Problemfyldt ung teenager (Macchio) lærer en gammel karatemester (Morita) at kende, der går med til at lære knægten både at kæmpe og finde indre fred og balance.

Tidstypisk ungdomsdrama og sportsfilm, bygget på en velkendt formel der lader til at virke ret så ofte (om ikke andet for producenternes lommer).

Det er forholdsvis godt produceret og fint iscenesat af Avildsen, som man sikkert har hyret på grund af hans succes med denne genre i Rocky-filmen, der ligner denne her meget, blot for det lidt mere modne publikum.

Historien har sine fine momenter om ung kærlighed og pubertetsproblemer, selv de ofte håndteres mere poppet end egentligt dybe og realistiske, men det er heller ikke det man har sigtet efter, og kampene er hvis ikke vildt fængende, så da gode nok, men også lidt morsomme.

Filmen og historien kan da heller ikke sige sig fri for, at den sine steder er grinagtig af de forkerte grunde (dens alder og 80’erne gør det ikke bedre), men den underholder trods alt hele vejen.

Den er fyldt med tidstypisk popmusik for et dengang ungt publikum, anført af sangen ”The Moment Of Truth” sunget af ”Survivor”, der også leverede hittet ”The Eye Of The Tiger” til ”Rocky III”, så det er som det skal være.

I hovedrollerne er både Macchio, der faktisk var 23 da filmen blev til, og Morita forbavsende gode og deres samspil upåklageligt og virkeligt fortrinligt. Sammen har de filmens bedste og mest mindeværdige scener. Værre er det med mange af bifigurerne, der alle som en enten virker usikre eller direkte latterlige.
Karate Kid