She was a surfergirl...

4.0
Historien om en ung sportudøver, der overkommer strore strabadser og personlige dæmoner for at nå toppen er ikke videre original, men det er nu sjældent at det præsenteres så godt som i Blue Crush.

Historien (løst baseret på virkeligehedens popularisering af kvnidelige surfere på World Tour'en) om Anne Chadwick, der spilles af nydelige Kate Bosworth, er fyldt med så overdådige undervands - og surfing billeder, at man taber pusten. Efter min mening er det kun dokumentar filmen "The Billabong Odessey" der overgår Blue Crush på den front.

Der er noget intenst over surfing, og jeg synes den intensitet spilder godt over på filmen - lidt ligesom luft optagelser af dogfights gjorde Top Gun seværdig. De to film er skruet sammen på den samme måde.

Jeg kunne ikke lade være med at heppe på Kate Bosworth i filmens scener ved surfing stævner, og derfor måtte jeg konstatere, at det noget melodramatiske subplot om hendes mor (som forlod hende i ung alder) faktisk fangede mig. Pænt forudsigeligt, men det virkede på mig i denne film.

God søndags underholdning.
Blue Crush