Interessant idé, vanskelig film.

2.0
Hvis man har læst Fahrenheit 541, 1984 og set The Matrix og måske THX 1138, er det åbenlyst hvor inspirationen til Equilibrium, eller Cubic (som den af underlige årsager hedder i danmark), er kommet fra.

Det er et interessant tema. Et diktatorisk fremtidssamfund hvor de altid så problematiske følelser undertrykkes med medicin, så man kan undgå konflikter. Alt der kan fremprovokere følelser, som f.eks kunst, destrueres.

Selvfølgelig er enkelte "oprørerer" modstandere heraf, og de må nødvendigvis lide samme skæbne som de bøger og lp'er (?) de samler på.

Det er der bare ikke kommet en særlig god film ud af. Af flere årsager. Følelsesforladt skuespil bliver ret hurtigt kedeligt. At alt selvfølgelig er gråt i gråt, gør også billedsiden til en temmelig kedelig affære. Det kunne have været interessant at se hvordan en helt samfund kunne fungere når alting er tvunget til at være så kedeligt, men det kommer filmen ikke rigtig ind på. Og så bliver der godtnok skudt meget i den film. Rigtig meget. Rigtig rigtig meget. Så meget, at det efterhånden bliver meget kedeligt. Man bliver ikke længere imponeret når hovedpersonen eliminerer 20+ vagter der alle bærer automatvåben, blot med to pistoler, uden selv at tage et eneste hit. Nej nej, for vores "helt" ved hvordan vagterne rent statistisk vil opføre sig, det har han nemlig lært :-| tyndt. At medicin i fremtiden skal skydes ind i halsen med noget der ligner en vandpistol flere gange dagligt tegner heller ikke lovende. Og så behøver man altså ikke efterligne hagekorset for at understrege de diktatoriske.

Nah, jeg var ikke begejstret.
Cubic