Fortjener sin Oscar

5.0
Zana Briski og Ross Kauffman ville lave en film om Red Light distriktet i Calcutta, men det er ikke ligetil at nå ind til sådan et sted og vise de prostitueredes liv og vilkår. Der er stoffer og kriminalitet over det hele, og de færreste praler af at være på bunden af samfundet. Da Zana Briski opholdte sig i kvarteret, viste det sig, at børnene var enormt nysgerrige. ”Born Into Brothels” handler om de prostitueredes børn, der ikke har andre muligheder end at ende som deres forældre.Zana Briski besluttede sig for at give dem et kamera, så de selv kunne fange deres omgivelser, der ellers ikke ønskede at blive fanget på film.

Filmen når forholdsvis tæt ind på deres liv og mangel på muligheder. Da filmskaberne forsøger at hjælpe børnene ud af deres liv, ser vi problemerne med bureaukratiet og skolerne, der ikke optager prostitueredes børn, og forældrene, der har brug for børnene til at klare sig økonomisk. Vi når aldrig helt tæt ind på familierne, og vi ser som regel kun forældrene fra en side, men til gengæld får vi en fornemmelse for børnenes liv. Vi ser deres talent med kameraer, hvilket gør det endnu mere hjerteskærende, når vi hører, at de ikke har nogen chance for at bruge det. Måske får disse børn nogle muligheder via denne film og dette projekt, men der findes tusindvis, titusindvis af børn i samme situation, som ingen chance har. Selv ikke i Indiens økonomiske opsving.

Filmen er et smukt portræt set med barneøjne af en trist situation og et miljø, hvor prostitution, misbrug og vold er blevet en integreret del af livet. Den efterlader et indtryk, og den fortjener sin Oscar for bedste dokumentar det år.
Born Into Brothels: Calcutta's Red Light Kids