Genial mørk og dyster

6.0
Lynch's mest dystre film efter min mening handler i det store of hele om Fred Madison som er havnet på dødsgangen for at have myrdet sin kone. Her plages han af svær hovedpine og søvnløshed og fantaserer/drømmer om en ny tilværelse som den unge Peter Dayton, hvor han blander virkelighed sammen med fiktion (måske er dele af drømmen/fantasien noget han selv har oplevet som ung)

Dette er stort set filmens hovedtræk, og hvad jeg har fået ud af filmen efter at have set den en del gange efterhånden. Selvfølgelig er der en del andre faktorer der spiller om som skal forklares grundigere, men syntes ikke jeg ville skrive en hel roman om det nu.

Lynch har endnu engang skabt en mørk og dyster historie som blander elementerne drømme og virkelighed sammen. Som Lynch selv har sagt i et interview kan drømme eller virkeligheden ikke altid forklares med ord, hvilket jeg vil give ham ret i. Lynch har sikkert sin egen fortolkning af filmen så som jeg har min og andre har deres. Det er det Lynch vil have at man skal finde frem til sine egne konklusioner. Det er derfor tror jeg Lynch aldrig bryder sig om at forklare hvad hans film handler om.
Lost Highway