At Overleve Julens Film

2.0
Ensom millionær (Affleck) betaler en familie for at holde ham med selskab i julen og genskabe, hvad han siger er hans barndoms minder om den tid. Familien han lejer er blot ikke helt parat til hvad der venter dem, har deres egne problemer og da deres datter (Applegate) kommer hjem, opstår der endnu et problem.

I en efterhånden ualmindelig lang række af tvivlsomme julefilm, kan ”Surviving Christmas” godt stille sig op i køen som endnu en mislykket ligegyldighed af rang.

Man kan godt få indtrykket af, at genren (hvis man kan kalde det en genre) er svær at lave gode film i. Særligt for amerikanerne, må man snart tro, der virker som de ikke kan beslutte sig til om deres film skal være en spydig kritik af juleræset, en gang sentimental sludder, en hyldest af julens sande værdier eller en skarp komedie og derfor ofte ender som et fejlslåede miks af det hele og ofte i den lettere hysteriske ende, hvor vi samtidig får væltet alle jule-klicheerne ned over os.

Historien i ”Surviving Christmas” fejler i de store træk som sådan intet, men den bygges desværre allerede tidligt så dårligt og utroværdigt op, at mange af de efterfølgende ”komiske” situationer slet ikke kommer til at virke morsomme. I sig selv er mange af indfaldene ikke særligt gode, men et par af dem er da et par grin værd og havde de kunne sættes overbevisende i sammenhæng med historien, havde de faktisk kunne siges at være vellykkede.

Endvidere ender den banale historie så dybt forudsigelig og uoriginalt, at den ikke kan bidrage det store til underholdningen. Nuvel, en Jule- og kærlighedsfilm af denne art skal måske ikke ende meget anderledes, men det havde været lettere at tilgive hvis resten af filmen havde fungeret.

I hovedrollen er Affleck, der måske ikke besidder det største talent, så overspillende i hans forsøg på at gøre sin karakter morsom, at man næsten ville ønske sig at han blot ville holde sig til sit normale stive spil. Gandolfini kan til gengæld spille og viser også han ejer et komisk talent. Desværre udnyttes ingen af delene ordentligt og tilfredsstillende. Resten af holdet udfylder deres roller, men heller ikke mere, selv om Applegate da er både sød og et godt valg til en romantisk leading lady.

Skal man overleve julens film, så vil jeg anbefale at man finder andre alternativer end denne her, for den er ikke en der bidrager til at man kommer i den rette stemning.
Surviving Christmas