God menneskelig krigsfilm

4.0
Seværdig film om 1. verdenskrig. Drejer sig hovedsagligt om en juleaften midt i slagmarken, hvor de bekrigende lande holder våbenhvile i et par dage. De får sat ansigt på fjenden og finder ud af, at de har ret meget til fælles og blot er mennesker, som vil hjem og væk fra krigen.

Starten var lidt forvirrende og det var svært at få et overblik. Med der går kun 10-15 minutter og historien kan gå i gang. Det mest overraskende ved filmen er, at de taler engelsk det meste af tiden. Det er en stor co-produktion mellem flere lande og jeg troede faktisk den ville være fransksproget - hvilket da heller ikke gør noget. Men den virkede utoligt lidt fransk.
Slutningen kom lidt for brat og filmen virkede i det hele taget meget kort.
Hvis man regner med at skulle se ren krigsfilm med blod og lemlæstelser, er man nok gået lidt galt. Men til gengæld får man et godt indblik i, hvordan krigen egentlig foregik og en god lille historie-lektion oven i hatten. Der findes ikke nok film om 1. verdenskrig.

En klar anbefaling herfra. Gode skuespillere og menneskelige karakterer, som man kommer til at holde af - og dertil en hel del uventet humor.
En dag uden krig