©C.S.Lewis mesterværk på film©

5.0
En kold december morgen blev tilbragt i Imperial i selskab med eventyr lignende væsener i flotte kostumer fra "Midgaard event" og diverse kendisser og deres hostende børn. Et par pindemadder og noget at drikke og så var jeg ellers klar til denne særforestilling af en filmatisering, som jeg har ventet næsten lige så længe på som med "Ringenes herre".

Som lille var jeg helt vild med Narnia bøgerne og kneb da også en tåre, da jeg som barn så tegneserie-udgaven i fjernsynet ved juletid. Nu skulle det blive spændende at se, om filmatiseringen kunne genskabe nogle af de følelser, jeg fik ved at se/læse tegnefilmen/bøgerne dengang.

På historiesiden vil jeg give Christian ret i, at man springer meget let henover mange ting og især persongalleriets udvikling i denne film, var lidt utroværdigt -selv for en eventyrfilm.
Derudover havde den også de religiøse undertoner, som også var at finde i bogen og som til tider kunne virke trættende.
Alligevel formåede filmen at rive mig med ind i den eventylige verden, som Narnia er.
Det skyldtes ikke desto mindre oplevelsen ved at se de flotte lokationer og de flotte special effects på Imperials store lærred.
Især det store slag var imponerende skruet sammen.

Selvfølgelig er vi druknet lidt i disse eventyr film de seneste år, eftersom både LOTR og Harry Potter har set dagens lys. Narnia vil dog altid være en af mine favoritter og denne filmatisering tilfredsstillede mit indre barn til trods for den lidt haltende historieside.
Derfor vil jeg også tillade mig at være large og tildele filmen 5 stjerner og det er rart, at december måned igen er begyndt at byde på disse blockbusters - i år i form af King Kong og Narnia.

Denne film vil lide meget under, at LOTR kom først og vil forsøgt at blive sammenlignet (især af folk som aldrig har hørt om Narnia fortællingerne - hvis der da findes nogen) og ved sammenligning vil den blegne.

Alligevel vil jeg rose Disney for ikke at gøre den lige så børnevenlig, som man kunne have frygtet. For selv om det er en film for hele familien, så vil de mindste få sig nogle gevaldige chok og gemme sig bag mors skørt, for at sige det på godt gammeldags dansk.

Iøvrigt vil jeg smide en anbefaling med på vejen mht. "Shadowlands", som er en filmatisering af forfatteren bag Narnia, C.S. Lewis´ liv.
C.S. Lewis bliver i denne film blændende portræret af Anthony Hopkins, men det er til gengæld kun en film for de voksne.
Narnia - Løven, heksen og garderobeskabet