En lang forlovelse (Un long dimanche de fiançailles): De overlevende fra ´´Bingo crépuscule´´.

5.0
"En Lang Forlovelse" udstråler en betagende og visuelt stimulerende billedside, og viser dertil publikum ubeskriveligt flotte locations og imponerende scenografi.

Filmen kan muligvis virke lidt uafklaret til tider, men den indeholder ikke desto mindre stor substans og en rigtig god, veldrejet og gennemarbejdet historie. Der er et par voldsomme sekvenser af og til, som det jo forholder sig i denne slags genre, men dog aldrig noget der får lov til at dominere de vigtigste aspekter af filmen, heldigvis da. Det er en oplevelse bedst egnet for de tålmodige, hvis dette er tilfældet og man er interesseret i fransk filmhistorie, er Jean Píerre Jeunéts lille episke mesterstykke - med den franske stjernedarling, skuespillerinden og divaen Audrey Tautou - helt klart en anbefaling værd. Det er en storladen og charmerende præstation af Audrey Tautou (Mathilde), samt hendes mandlige modstykke (Manech), der er ingen tvivl om dét fra min side. Om det er berettiget at kritisere filmen for dens længde, dens langtrukkenhed, vil Jeg umiddelbart ikke mene, men hver sin smag som man siger. Det kan dog anbefales at holde et par pauser indimellem, for at have tid til at få det hele med og derved skabe lidt bedre klarhed over handlingen. Alle de løse ender opsamles, forløses og forklares nemlig i filmens anden halvdel, og derved opstår og viser helheden sig selv klart og forståeligt, og det er tilmed til stor bravur!

Det er virkelig dejligt at se en grandes Fransk filmproduktion som denne til en forandring, og at den tilmed er yderst vellykket er jo kun bedre, det er lige til at klappe i sine store beskidte hænder af.

* "En Lang Forlovelse" mener Jeg fortjener 6 af de 7 stjerner, for det er uomtvisteligt en rigtig god film. Se den gerne hvis du kan lide stilen fra deres sidste film sammen - "Den Fabelagtige Amélíe". *
En Lang Forlovelse