Be Cool, et komedie-thriller-drama et godt stykke over standard i genren.

4.0
Be Cool er en overraskende vellykket og charmerende filmatisering, det er ligesom en god drink der nydes lige inden man stiger på flyet, i mangel af bedre og mere vigtige ting at tage sig til. Det skal dog lige pointeres at filmen hverken er specielt original, eller for den sags skyld nødvendig - det er ikke stor filmkunst det hér - men den er tilgengæld betydeligt underholdende.

Elmore Leonard har skrevet en omfattende historie der er lidt af en genistreg, den formår både at være samfundssatirisk overfor hollywood og den amerikanske hverdag, samt at lave godt grin med ihvertfald gangstergenren. Dette er efterfølgeren til hittet "Get Shorty" instrueret af Barry Sonnenfeld i 1995, denne seguel er instrueret af F. Gary Gray der blandt andre har lavet filmen "The Italian Job". John Travolta er tilbage i hovedrollen som hustleren Chili Palmer og der er mange nye, sjove karrakterer og skæve personligheder involveret som vi bliver præsenteret for, eftersom han skipper filmbranchen for en stund, til fordel for en karrierer i musikbranchen.

Jeg syntes at filmen har en behageligt afslappet (Chili Palmer) stil og stemning over sig langt det meste af tiden, og det virker jo selvsagt til dens eget bedste. Det er solid mainstream underholdning der kan anbefales og der er herligt mange kendte ansigter at finde blandt skuespillerne & skuespillerinderne, der er lidt ensemble-cast over det vil jeg mene.

* Den bliver tildelt 4 ud af 7 mulige stjerner. *
Be Cool