Ganske nogenlunde film

3.0
Efter at have set frem til denne film, må jeg tilstå at være blevet en smule skuffet, fordi Narnia efter min opfattelse ikke er blevet gjort til et trofærdigt univers.

Selve filmens udtryk forsøger den at låne fra Ringenes Herre, hvilket på billedesiden og effektsiden lykkes fantastisk godt, men der er så mange faktorer i form af bipersoner, hvis rolle i Narnia overhovedet ingen mening giver. Personer som julemanden, som pludselig kommer ind og lige så hurtigt ud af historien, giver ingen anden sammenhæng, end at han skal levere noget til personerne.

Også Den Hvide Heks, er højst utroværdig, dels fordi hun i mine øjne minder meget om Snedronningen fra et vist HCA-eventyr, men også fordi hendes ondskab er latterlig. Det er tydeligt, at hun er Narnia version af Sauron, men hvor han er decideret ond og herskende, er hun blot ynkelig.

Men udover Den Hvide Heks og Julemanden, er Professorens og Aslans roller i Narnia, blevet gjort til en overfladisk eksistens, fordi filmen ikke lader forhistorien komme frem. Eksempelvis får man aldrig at hvide, hvor klædeskabet kommer fra, hvilket er med til at gøre den sammenhæng som jeg synes der er i bøgerne, helt usynlig i filmen.

Alt i alt kunne denne tydeligvis Ringenes-Herre-indspirerede film have været væsentlig bedre, hvis man var gået dybere ind i historien, i stedet for at bruge så meget energi på effekterne som ellers trækker ganske meget op. Filmen forsøger ikke at finde sin egen Narnia-identitet, men forsøger at låne en Harry-Potter-Ringenes-Herre-identitet.

Filmen er dog en ganske god underholdning, som vil kunne ses som en virkelig god børnefilm, fordi børn ikke kræver den dybdegåendehed som åbenlyst mangler
Narnia - Løven, heksen og garderobeskabet