Jackson er King!

6.0
Peter jackson har her vist at han kan lave mesterværker, hvornår det skal være. Denne her film, synes jeg selv, er ligeså god som ringenes herre triologien, hvorend de selvfølgelig er meget forskellige.

En gruppe filmmagere tager til øen skull island. Skuespillerne tror at de skal filme i en storby, men instruktøren har fundet et kort over øen: Skull island.
King kong bevogter øen, der viser sig at være et livsfarligt sted, med de værste kryb, og endda dinosaurer. Mange på holdet dør, under jagten på deres kvindelige hovedrolle, som king kong har taget. King kong og Damen bliver forelsket i hinanden, og den redder hende hele tiden fra de værste udyr. Da de finder hende og king kong, vil de slå aben ihjel, da de tror at den vil dræbe dem, og selvfølgelig for at tjene en masse penge. Pigen undslipper, og det eneste Kong vil have, er pigen, og den prøver på at fange hende, men mislykket. De bedøver aben, og tager den med hjem til storbyen. Kong slipper fri af den s enorme lænker, og smadre alt, i jagten dens store kærlighed. ingen kan forstå, at det eneste den vil have, er pigen. Til sidst kravler Kong op på Impire State Building, hvorefter den bliver skudt ned af nogel fly, ogtil sidst dør.

peter jackson har også skildret miljøet helt præcist, som det var dengang, og ikke en eneste fejl har jeg kunnet se. F.eks. ryger alle uden filter, da det ike var opfundet dengang.

Skuespillet er til at overse, men Naomi Watts gør det godt i de få replikker hun får sagt, og de øvrige skuespillere gør det faktisk fint i forhold til, at det ikke er de største stjerner han har formået at
levere til king kong, selvom at det er en storfilm.

Howard shore har lavet musikken til filmen. Den har han virkelig lavet godt. Han forstår hvornår der skal laves højrystede lyde, lave lyde, romantiske lyde, og de svære, hvornår der slet ikke skal være lyd. Blade: Trinity`s musik f.eks var en skandale, for ikke at tale om Matrix realoaded.


Filmen er et stort effekt mageri, fra ende til anden. Peter jackson har lavet øen og dyrerne dertil så realistiske, at man skulle tro det var løgn. han har bygget filmen op på en lidt anden måde, end forgængerne. det er virkelig godt, at han har lavet sådan en lang indledning til filmen, sådan at man får hele historien med. Historien i sig selv, synes jeg er genial. Aben bliver næsten personificeret, og den bliver næsten lige som et menneske. det er jo umuligt at en abe kan falde for et menneske og omvendt. filmen byder på bragende action og eventyr, men den kan også ses fra en anden vinkel, som en kærlighedsfilm, og det synes jeg er godt mixet sammen.

alt i alt synes jeg at filmen er virkelig god, da den både har fede effekter, kærlighed, action, eventyr, og faktisk også en del humor.
Det enste minus er, at filmen strækker sig lidt ud på nogle punkter: De kommer til øen, og derefter er der nærmest ikke andet end bekæmpninger af onde kryb. hver eneste gang at de undslipper med livet i behold, kommer der endnu flere kryb, der vil prøve at dræbe dem.
Men selve bare billederne i sig selv, er jo fantastiske.
5 stjerner, nej den får sgu sex, hov seks.
King Kong